Українка та поляки виготовили понад 3000 фальшивих запрошень до Польщі

12.04.2018 / Новини

Польська прокуратура висунула звинувачення в організації незаконного перетину державного кордону Польщі п’ятьом особам.

Їх підозрюють у реєстрації приблизно трьох тисяч фальшивих заяв про намір працевлаштування громадян України, що дозволяє отримати польську візу, – інформує Польське радіо.

“Звісно, вони отримували за це гроші, але потім нікого не наймали на роботу”, – поінформував речник коменданта Надбужанського відділу Прикордонної служби Даріуш Сєніцький.

Звинувачення висунуто чотирьом полякам та одній громадянці України, яких польські прикордонники затримали на терені Мазовєцького воєводства.

“Більшість підозрюваних визнали свою вину і дали пояснення згідно з результатами розслідування”, – сказала речниця Окружної прокуратури у Любліні Аґнєшка Кемпка.

Незаконні дії затриманих полягали у тому, що спочатку вони реєстрували фальшиві фірми, а потім видавали заяви про намір доручити роботу громадянам України, зареєстровані управліннями праці Люблінського, Мазовєцького та Підляського воєводств.

Вони складали також запрошення для українців, які реєстрували у воєводських управліннях в Любліні, Білостоку та Варшаві. На підставі цих заяв та запрошень від фіктивних фірм іноземці отримували в консульських установах в Україні польські візи.

“Від квітня 2016 року ці особи завдяки трьом фірмам зареєстрували понад 3000 заяв для громадян України”, – сказав Сєніцький.

За словами слідчих, насправді жодна з цих фірм не мала наміру, ні можливості найняти українців.

“Частина з фірм працювала за неправдивими адресами. Для підтвердження поданих до воєводських управлінь запрошень фірми представляли фальшиві витяги з банківських рахунків та фіктивні договори про оренду житла”, – додав речник.

У затриманих вилучили майже 138 тис. злотих та 14,5 тис. американських доларів, а також комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фальшиві документи. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*