Українець очолював злочинну групу, яка виготовила і доправила до ЄС майже 100 млн цигарок (ФОТО)

18.03.2018 / Новини

Працівники Прикордонної служби Польщі затримали представників озброєної міжнародної злочинної групи, які з травня 2017 року налагодили виробництво і збут фальсифікованих сигарет на території Євросоюзу.

Про це інформує Польська прикордонна служба.

Як зазначається, слідство у справі тривало кілька місяців. За цей час польські правоохоронці у співпраці з молдавськими і українськими колегами, встановили особи восьми учасників – громадян України, Молдови, Румунії і Грузії.

З травня 2017 року злочинці, які за 10 місяців виготовили і нелегально доставили до ЄС щонайменше 96 млн шт сигарет. Організатором групи був 50-річний українець, а серед затриманих виявилися добре відомі правоохоронцям ЄС кримінальники.

Злочинців затримали 13 березня у Куявсько-Поморському воєводстві в районі міст Влоцлавек і Скомпе. Правоохоронці провели одночасний обшук за місцем проживання зловмисників, де знайшли чотири одиниці незареєстрованої вогнепальної зброї, два глушники, 260 набоїв і бойові гранати.

Також вони виявили підпільну фабрику з виготовлення сигарет, де вилучили великі партії готових тютюнових виробів, майже 2,5 т тютюну, а також конвеєрну лінію виробництва тютюнових виробів, яка могла продукувати до 60 тис. сигарет на годину.

Примітно, що усі учасники злочинної групи перебували на території Польщі легально. Справу діяльності злочинців передали до Окружної прокуратури у Влоцлавку. Затриманим загрожує позбавлення волі терміном від 6-ти місяців до 8-ми років, ватажка можуть ув’язнити терміном до 10-ти років.

Районний суд у Влоцлавку постановив арештувати сім учасників злочинної групи, а ще одного відпустив під заставу 200 тис. зл (більше 1,5 млн грн).

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*