Україна збільшила експорт шоколаду в ЄС

20.12.2017 / Новини

З початку року Україна збільшила експорт шоколаду в країни ЄС на 35%, до 10 тис. тонн, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це сьогодні, 19 грудня, повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофимцева, повідомляють «Українськi новини».

За її словами, в грошовому обчисленні експорт українського шоколаду за 10 місяців в ЄС склав більше 23 млн доларів.

«Шоколад ми експортуємо вже в Європейський Союз, і, за нашою статистикою, за 10 місяців цього року у нас експорт шоколаду в країни ЄС збільшився на 35%, ми поставили туди більше 10 тис. тонн і більше, ніж на 23 млн доларів. Вважаю, що це непогано, враховуючи, що на європейському ринку шоколад є досить розкрученим продуктом, і ринок зайнятий великими гравцями», – сказала Трофимцева.

Також вона зазначила, що наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 квітня 2016 року, який із 1 січня 2018 року вводить нові вимоги до продукції з какао і шоколаду відповідно до законодавства ЄС, дозволить виробникам шоколаду впевненіше почувати себе на зовнішніх ринках, зокрема, європейських.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*