Україна повністю вичерпала квоти на безмитні поставки м’яса птиці в ЄС

08.12.2018 / Новини

Україна з початку поточного року станом на 4 грудня вичерпала виділені на 2018 рік квоти на безмитні поставки до країн Європейського Союзу на м’ясо птиці, а також на оброблений крохмаль, ячмінну крупу та борошно.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства, передають Українські Новини.

“Уже третій рік поспіль ми спостерігаємо зростання обсягів двосторонньої торгівлі в сфері АПК між Україною та ЄС в рамках ЗВТ. Українські виробники дедалі активніше користуються імпортними тарифними квотами, наданими ЄС. Станом на 4 грудня 2018 року повністю вичерпано обсяги квот на український мед, солод і пшеничну клейковину, крохмаль, оброблені томати, виноградні і яблучні соки, пшеницю, кукурудзу, ячмінну крупу і борошно, вершкове масло і пасти, а також на м’ясо птиці”, – сказано в ньому з посиланням на заступника міністра аграрної політи і та продовольства з питань євроінтеграції Ольгу Трофімцеву.

Також, з її слів, на 97,7% використано квоти на український часник і на 99,4% – продукти переробки солоду і крохмалю.

При цьому поки залишаються в повному обсязі торгові преференції на такі товари, як цукрові сиропи, гриби, оброблена продукція з масла.

Раніше повідомлялося, що основні квоти на безмитні поставки в ЄС на 2018 рік становили 17,6 тис. тонн м’яса птиці, 1,4 тис. тонн обробленого крохмалю, 6,9 тис. тонн ячмінної крупи і борошна.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*