Україна “пасе задніх” у рейтингу мирних країн

21.09.2017 / Новини

День миру у 2017 році відзначають у світі 21 вересня. Ця дата встановлена резолюцією Генасамблеї ООН.

Спершу День миру святкували у третій вівторок вересня, пізніше для свята обрали саме 21 число, – інформує сайт 24.

День миру відзначають у світі вже 34-й раз. Згідно з резолюцією, у цей день на всій планеті повинні припинити вогонь і відмовитися від насильства. У центральних установах ООН цей день щорічно розпочинається спеціальною церемонією біля Дзвону миру. О 10-тій ранку за місцевим часом Генеральний секретар ООН перед тим, як вдарити у дзвін, виступає із спеціальним зверненням про важливість миру для всіх людей. Потім іде хвилина мовчання і виступ Голови Ради Безпеки ООН від імені членів Ради.

У щорічному рейтингу миру (Global Peace Index 2017), складеного організацією Institute For Economics & Peace, Україна зайняла 154-те місце, або 10-те з кінця. Хоча наша країна й піднялася на 2 позиції порівняно з минулим роком, однак з десятки антирейтингу вибратися не змогла. Цікаво, що навіть войовничі Росія та КНДР обігнали Україну.

Експерти наголосили, що українці живуть в умовах інтенсивного внутрішнього конфлікту, який приніс багато жертв. Серед факторів, що вплинули на низький рівень миру в Україні, аналітики назвали також доступ до зброї, злочинність, насильницькі демонстрації. експорт зброї, політичний терор.

Серед країн-сусідів України наймирнішою виявилася Угорщина, у рейтингу вона на 15 місці. За нею йдуть Румунія (25 місце), Словаччина (26 місце) і Польща (33 місце). Росія випередила Україну на 3 позиції й опинилася на 154 місці.

Україна серед сусідів опинилася найнижче в рейтингу миру

А наймирнішою країною у світі експерти назвали Ісландію, як і у в 2016-му році. На другому і третьому місцях розмістилися Нова Зеландія і Португалія, які піднялися на дві позиції. За ними у першій десятці йдуть Австрія, Данія, Чехія, Словенія, Канада, Швейцарія та Ірландія.

Наймирнішою країною у світі стала Ісландія

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*