Україна – Косово 3:0: перша перемога Шевченка, як тренера (фото)

10.10.2016 / Новини, Спорт

Футбольна збірна України зіграла із командою Косова із рахунком 3-0 у рамках відбору на Чемпіонат світу 2018 року.

Про це інформує ВВС.

Через політичні причини українці проводили домашній матч у польському місті Краків. На матчі були майже порожні трибуни, оскільки кількість глядачів обмежили до однієї тисячі.

Перший гол у грі забив Артем Кравець на 31-й хвилині.

Andriy Yarmolenko

У другому таймі українці забили ще два м’ячі. Андрій Ярмоленко відзначився на 81-й хвилині, а ще за кілька хвилин – на 87-й, третій гол забив Руслан Ротань.

Це перша перемога для Андрія Шевченка як тренера збірної.

Андрій Шевченко

Зустріч з Україною була одним із перших офіційних матчів косовської команди: остаточне рішення про те, що Косово братиме участь у відбірному турнірі чемпіонату світу, ухвалили лише в травні.

Оскільки Київ не визнає незалежності Косова, то формально не міг допустити на свою територію гравців команди. Тому домашній матч із косоварами “синьо-жовті” повинні були зіграти поза межами України.

Рішення провести матч у Кракові ухвалили за два тижні до гри. З формальних причин українській Федерації футболу відмовили заповнити 15-тисячний стадіон “Краковія”. Кількість глядачів на трибунах обмежили числом 999. За польським законодавством, будь-який захід, у якому братиме участь понад тисяча людей, вважається масовим, і заявку на його проведення потрібно подавати за місяць наперед.

Букмекери називали беззаперечним фаворитом зустрічі команду Андрія Шевченка, але головний тренер косоварів заявляв, що його підопічні налаштовані на перемогу.

Попередні матчі відбору – із Ісландією та Туреччиною, українці зіграли внічию.

Після останнього матчу в збірної України на рахунку 5 балів і друге місце в групі. На першому – Хорватія з 7 балами.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*