Україна дозволила виїзд дітей за кордон без згоди батьків, що не платять аліменти

08.02.2018 / Новини

Один із батьків відтепер має право тимчасово вивезти дитину за кордон без дозволу іншого, який заборгував аліменти.

Це випливає зі статті 157 Сімейного кодексу України, до якої внесли зміни законом №7277 про посилення відповідальності за несплату аліментів, що набув чинності 6 лютого, – пише Європейська правда.

“Той із батьків, з ким за рішенням суду проживає дитина, самостійно вирішує питання щодо тимчасового виїзду дитини за межі України з метою лікування, навчання дитини за кордоном, відпочинку, за наявності довідки, виданої органом державної виконавчої служби, про наявність заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців”, – йдеться у новій редакції статті.

Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом Державної виконавчої служби у порядку, встановленому законом.
Довідка видається протягом 10 днів на вимогу стягувача і дійсна протягом одного місяця з дня видачі.

Також боржника, у якого є заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, який сукупно перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, можуть тимчасово обмежити у праві керувати транспортним засобом, заборонити користуватися вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю тощо.

Також пропонується новий вид адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт, які полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, у вільний від роботи чи навчання час платних суспільно корисних робіт, вид яких визначатимуть органи місцевого самоврядування.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*