Українцям в грудні перерахують пенсії

22.11.2020 / Новини

В Україні у грудні перерахують прожитковий мінімум, який діятиме до 1 липня 2021 року. Перерахунок вплине на три групи пенсіонерів: ті, хто отримує мінімум; ті, хто отримує максимум, і ті, у кого великий стаж. Перерахунок закладено в бюджеті на 2020 рік.

Про це повідомляє Мінфін.

Прожитковий мінімум для тих, кому більше 60 років (мінімальна пенсія), збільшиться всього лише на 57 грн – до 1769 грн. Всі, хто зараз отримує менше, можуть розраховувати на доплату до зазначеного рівня. Це перша група українців, які отримають надбавку.

Друга група – ті, хто заробив багато стажу. Згідно із законом «норма» – 30 років для чоловіків і 35 років для жінок. А якщо стаж більший, то надано надбавку в розмірі відсотка від прожиткового мінімуму. Наприклад, зараз жінка, маючи 40 років стажу, до основної пенсії отримує надбавку в 172 грн. А вже з наступного місяця – майже 177 грн.

Третя група нечисленна, але отримає відчутну надбавку – до 570 грн. Йдеться про тих українців, які мали великі зарплати (приблизно в 8 разів вищі за середню), або вийшли на заслужений відпочинок за спеціальними правилами. Зараз розмір їхньої виплати обмежений 10 прожитковими мінімумами і становить 17 120 грн, а вже з 1 грудня може скласти 17 690 грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*