Українцям можуть дозволити в’їзд до Євросоюзу вже з початку липня

26.06.2020 / Новини

Громадянам України з початку липня можуть дозволити в’їзд до країн Євросоюзу.

Як повідомляє «Європейська правда» із посиланням на телеканал Euronews, принаймні в одному з проектів рішень про відкриття зовнішніх кордонів ЄС Україна є у списку держав.

При цьому видання не оприлюднює повний текст документа, але публікує повний список країн, які пропонують включити до «білого списку» від початку липня. Документ, щодо якого точиться дискусія між державами-членами ЄС надало виданню джерело у дипломатичних колах.

У цьому списку – 54 країни. Україна зазначена у їхньому числі.

З інших європейських країн, поза межами ЄС, в’їзд пропонується відкрити громадянам та мешканцям Андорри, Чорногорії, Сербії, Боснії, Албанії, Грузії. Примітно, що Молдову та Вірменію до списку не внесли.

Наразі немає певності, що список буде затверджений у даному вигляді. «Джерела сумніваються у відкритті кордонів від вже з 1 липня та кажуть, що згода (між членами ЄС) не буде досягнута вчасно», – йдеться у публікації.

Також не можна виключити що список – якщо документ є автентичним – був складений за застарілими даними, до початку нового спалаху епідемії.

Вчора Кабмін своїм рішенням дозволив припинити режим самоізоляції або обсервації іноземцям, які в’їхали на територію України, якщо вони матимуть негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, зроблений після перетину державного кордону.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*