Українці влаштували страйк на кордоні з Польщею через перекриття пішохідного проходу

16.03.2020 / Новини

Українці влаштували страйк на кордоні з Польщею через перекриття пішохідного проходу у зв’язку з карантинними заходами через пандемію коронавірусу.

Про це з місця подій повідомляє OBOZREVATEL.

Кілька тисяч українців не можуть перейти польсько-український кордон через те, що Польща закрила пропускні пункти на карантин. Тільки на одній ділянці поста «Краковець» знаходяться декілька тисяч осіб. Уночі 15 березня близько 5 тисяч осіб безуспішно намагалися повернутися в Україну, однак їх не пропустили.

На ранок ситуація стабілізувалася, через кордон почали пускати автобуси. Польські прикордонники звернулися до всіх водіїв рейсового транспорту і легкових авто з наполегливим проханням підбирати українців, які не змогли пройти кордон пішки.

Через проблеми з перетином кордону сформувалися величезні черги. Заблоковано було також рух фур.

Як розповіла українка Ольга Веркалець, яка також знаходиться на кордоні, ситуація паралізована з ночі, а черга автобусів в Україну становить 5-6 кілометрів.

«Я приїхала приблизно опівночі, автобусом. Через обмеження від Польщі, відразу ж був закритий пункт переїзду і нам сказали йти пішки. Але як тільки ми почали рух, поляки закрили прохід. Приблизно о 4 ранку ми домоглися того, що автобуси почали пропускати, але дуже повільно. Десь 2-3 на годину. Ось я зараз в черзі десь десята, а позаду мене дуже багато автобусів, я вже не кажу про автомобілі. Хтось підрахував, що приблизно 5-6 кілометрів затор», – пояснила Ольга.

Як повідомлялося, Польща з 10 березня ввела нові санітарні норми перетину кордону з Україною. Тепер кожен, хто заїжджає в країну потягом, автобусом, особистим авто зобов’язаний заповнити спеціальну анкету і пройти медогляд.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*