Українці можуть платити за опалення на 50% менше: що для цього потрібно

15.02.2021 / Новини

Українці можуть платити за комуналку на 50% менше. Для цього потрібно встановити лічильники, а також утеплити будинок.

Про це на форумі «Україна 30» заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, інформують у пресслужбі профільного міністерства, – передає район.in.ua.

«Той хто встановив лічильник і рахує свої витрати, він платить менше. Це до 50% економії. Хороший приклад – теплі кредити для ОСББ. Вони змогли зменшити споживання тепла», – відзначив Олексій Чернишов.

За його словами, в опалювальний сезон 70% в платіжках становить опалення, тому питання зменшення розміру цього платежу для українських родин за рахунок скорочення споживання теплової енергії та енергоефективність в цілому є стратегічним пріоритетом.

«Енергоефективність має стати державною політикою на найближчі роки. До ефективного регіонального розвитку та плідного міжнародного партнерства ми маємо залучити кращі європейські практики – і зосередити увагу на термомодернізації будинків. Завдання комплексне і, ми добре розуміємо – тривале у часі. Це і утеплення стін, і встановлення індивідуальних теплових пунктів та погодних регуляторів, і звичайно ж встановлення будинкових лічильників теплової енергії. Ці заходи дозволять значно скоротити обсяги споживання енергії у будинку і, як наслідок, зменшити цифри в платіжках», – зазначив Олексій Чернишов.

Він також відмітив активну роботу Фонду енергоефективності, головне завдання якого – впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках.

До реалізації програми з енергоефективності також залучаються і міжнародні партнери. Європейський інвестиційний банк виділив кредит у розмірі 300 мільйонів євро у рамках програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні». А ЄС всебічно сприяє підвищенню енергоефективності в Україні як у громадських, так і в житлових будинках.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*