Українці, які повертаються з Європи через Ягодин, масово відмовляються від обсервації

16.04.2020 / Відео, Новини

Українці, які повертаються з-за кордону влаштували протест проти обсервації на пункті пропуску «Ягодин».

Кілька десятків протестувальників перекрили під’їзд до кордону та вимагали від правоохоронців не перешкоджати їм роз’їхатися по домівках. Про це повідомляє Суспільне мовлення України.

«Всі зобов’язуються проходити самоізоляцію вдома, але оскільки вона є обов’язковою обсервація, вживаємо заходів щодо притягнення їх до адмінвідповідальності. Поки що складено 20 таких протоколів, інші люди ідентифіковані і встановлені нами. Будуть вжиті заходи щодо складання протоколів і скерування їх до суду», – зазначив начальник управління Нацполіції Волині Юрій Крошко.

Для українців, які повертаються з-за кордону, для обсервації підготували готель поряд з кордоном. 44 номери готові до заселення. Поки вони порожні.

«Оплачуватиме перебування під час обсервації людей держава, також всі матеріали, необхідні для жильців. Тобто маски, рукавиці, всі необхідні засоби», – розповіла адміністраторка готелю Катерина Богдан.

15 квітня через «Ягодин» на територію держави повернувся автобус 37 українцями. На обсервацію не пішов жоден із них.

«Я буду в обсервації, я не їду до рідних, я їду в хостел, але там буду в обсервації ближче до сім’ї, розумієте», – розповів житель Київщини Костянтин.

На Волині підготували дев’ять пунктів для обсервації. Поки, зі слів Леоніда Кирильчука, заступника голови ОДА, в них не заселили жодного українця, який повернувся з-за кордону.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*