Український дипломат за кордоном заразився коронавірусом

15.03.2020 / Новини

Український дипломат, який працює в одній з країн світу, заразився коронавірусом.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, – інформує пресслужба міністерства. 

“Україна захищає всіх своїх громадян всередині країни та за її кордонами. Зокрема, і наших колег з дипломатичної служби. На жаль, у нас вже зафіксований перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти спроможну мережу допомоги українцям по всьому світу”, – зауважив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У зв’язку з поширенням коронавирусної інфекції у світі, МЗС України повідомляє, що закордонні дипломатичні установи тимчасово, з 15 березня по 20 березня, переходять на особливий режим дистанційної роботи.

“Дипломатичні установи за кордоном продовжать здійснювати свої функції у дистанційному режимі крім форс-мажорних випадків, де потрібні негайні консульські дії та функції, особливо пов’язані з пандемією” – йдеться в повідомленні МЗС.

“Особливий режим роботи – це не закриття наших посольств і консульств. Мова йде лише про тимчасові захисні заходи для працівників дипслужби і перекладу в онлайн і дистанційну форму скрізь, де це можливо. Всі продовжують працювати в режимі максимальної мобилизаци”, – додав Дмитро Кулеба.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*