Українець переміг на світовому конкурсі класичного співу

24.06.2019 / Новини, Статті

На конкурсі класичного співу BBC Cardiff Singer of World перемогу здобув український баритон, який також отримає 20 000 фунтів (25,5 тисячі доларів).

31-річний українець Андрій Кимач був одним із п’яти співаків, які пройшли до фінального туру після тижня змагань, – інформує ВВС.

Конкурс проводять кожні два роки і почався з нагоди відкриття концертної зали St David Hall у 1983 році.

Разом із грошовим призом пан Кимач отримав Кардіффський трофей.

“Я переповнюють почуття через те, що я виграв BBC Cardiff Singer of the World 2019. Це буквально втілення мрії”, – сказав переможець.

“Я пам’ятаю, як я спостерігав за змаганням, коли був дуже молодим, і мені ніколи не приходило в голову, що я можу колись навіть взяти участь у них, не кажучи вже про перемогу”, – додав Андрій Кимач.

У фіналі Кимач виконав твори Бізе, Рахманінова та Доніцетті.

Більш ніж 400 співаків з усього світу подали заявки на участь у конкурсі в 2019 році, 20 учасників з 15 країн пройшли етап відбору.

Фіналісти стали переможцями чотирьох раундів конкурсу, які проходили протягом усього тижня.

Серед них тенори 31-річна Мінгджі Лей з Китаю, 31-річний бас Патрік Гетті з США і 30-річна сопрано Соойон Лі з Південної Кореї.

Судді також дали можливість на проходження у фінал 32-річній меццо-сопрано Гуадалупе Баррієнтос з Аргентини.

ДОВІДКОВО:

  • Андрій Кимач народився у Вінницькій області. Він навчався на філософському факультеті Університету імені Тараса Шевченка, а потім вокально-диригентському факультеті Музичної академії імені Петра Чайковського у Києві, у класі Володимира Гришка.
  • У 2016 році пан Кимач став солістом Херсонської обласної філармонії й артистом Молодіжної оперної програми московського Большого театру, де працював до 2018 року.
  • У Большому театрі він виконував партії Дона Карлоса в опері “Кам’яний гість” Олександра Даргомижського.
  • У 2017 році пан Кимач став лауреатом міжнародного конкурсу оперних співаків імені Марії Каря в албанській Тирані.
  • На початку червня 2019 року українець значився у числі виконавців партії Ескамільо в опері “Кармен” Жоржа Бізе у Театрі Джузеппе Верді в італійському Трієсті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*