Україна співпрацюватиме з НАТО для безпеки мореплавства, – Зеленський

18.06.2019 / Новини

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна співпрацюватиме з НАТО, зокрема, задля забезпечення гарантування безпеки мореплавства у Чорному та Азовському морях.

Про це глава держави сказав у Парижі під час спільної пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, – повідомляє ТСН.

“Ми й надалі співпрацюватимемо з Францією та іншими партнерами – членами НАТО, щоб гарантувати безпеку мореплавства у Чорному та Азовському морях і безперешкодний прохід суден у Керченській протоці”, – сказав Зеленський, якого цитує його прес-служба.

Водночас президент України висловив вдячність за позицію Франції у засудженні акту агресії Росії в Азовському морі та в Керченській протоці.

Зеленський наголосив, що РФ має виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН від 25 травня й звільнити 24 українських моряків і судна, які вона захопила поблизу Керченської протоки.

“Росія також має виконати рішення Міжнародного трибуналу та повернути 24 українських моряків, і я в це дуже вірю. Я вдячний за тверду та послідовну позицію Франції у засудженні дій Росії в Азовському морі та в Керченській протоці”, – сказав Зеленський.

Макрон зазначив, що питання звільнення українців для нього та його країни є важливим і перебуває у полі його уваги. Президент Франції також запевнив у підтримці зусиль для їхнього звільнення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*