Україна хоче внести корективи до Угоди про асоціацію з ЄС

10.11.2019 / Новини

Віце-прем’єр-міністр України з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Україна хоче внести корективи в Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляє Deutsche Welle, інформує УНН.

“Ми дуже обережно, на рівні нейрохірургії, приводимо Угоду у відповідність до реальності. Ми не хочемо розібрати угоду на деталі, а потім її знову складати, бо це надзвичайно складний процес з точки зору політичних ризиків. Ми будемо точково підходити до проблемних питань і їх вирішувати”, – сказав Кулеба.

Також віце-прем’єр впевнений, що такий “точковий” підхід підтримають у Європі.

Перші переговори про корективи до Угоди про асоціацію між Україною і ЄС відбудуться у Брюсселі 18-19 листопада.

За словами Кулеби, Київ пропонуватиме Брюсселю підписати нові доповнення до угоди про Асоціацію у сфері юстиції, які стосуватимуться захисту персональних даних, боротьбу з корупцією, про відмивання коштів та перетин кордону. Це, як вважає українська сторона, повинно спростити вихід вітчизняних виробників на ринки ЄС.

“Оскільки світ змінюється, ринки змінюються, процеси дуже швидкі і положення угоди повинні бути актуалізовані. Ми над цим працюємо”, – додав Кулеба.

Не виключають в Україні, що наполягатимуть і на ревізії економічної складової угоди про асоціацію з ЄС.

За словами торгового представника України Тараса Качки, українські виробники форсовано заповнюють безмитні квоти, що передбачені Угодою про асоціацію.

Качка зазначає, що українська сторона ще влітку використали квоти на безмитний експорт меду, цукру, круп і борошна, обробленого крохмалю, оброблених томатів, виноградного і яблучного соків, пшениці, кукурудзи і вершкового масла.

Як зазначає Качка, жодна квота не зупиняє експорту до ЄС, оскільки Україна продає набагато більше, ніж передбачають квоти.

“Ми продаємо більше, ніж ці квоти передбачають. Єдина проблема – це м’ясо птиці і, можливо, томатна паста, де є чутливий вплив мита поза квотою на можливості експортування”, – зазначив торговий представник України.

Як повідомлялося раніше, Україна збільшила експорт м’яса птиці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*