Україна і Туреччина планують відновити авіасполучення 1 липня

25.06.2020 / Новини

Президент України Володимир Зеленський та президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган розглядають 1 липня як дату відновлення авіасполучення за участі окремих авіакомпаній.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Офісу президента, Зеленський і Ердоган обговорили це під час телефонної розмови. Зазначається, що співрозмовники погодилися з необхідністю якнайшвидшого відновлення авіаційного сполучення по мірі послаблення карантинних заходів.

“Знаю, що деякі авіакомпанії хочуть відновити свої рейси – це дасть поштовх для поступового відновлення туристичної галузі”, – сказав президент України.

Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що Туреччина зробить усе, щоб українські туристи почувалися комфортно та безпечно. Зокрема, глави держав обговорили ситуацію у світі довкола пандемії коронавірусу, а також заходи щодо подолання цієї недуги та мінімізації її наслідків для суспільства й економік двох держав.

Своєю чергою, Ердоган поцікавився станом здоров’я першої леді України, переказав їй вітання та побажав якнайшвидшого одужання, а Зеленський подякував президенту Туреччини за надану Україні гуманітарну допомогу для боротьби з COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, турецька сторона готова приймати українських туристів, починаючи з 1 липня цього року, без проходження самоізоляції та тестування з дотриманням норм безпеки авіаперевізниками.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*