Україна і Польща обговорюють створення нової європейської ракети-носія

13.06.2019 / Новини

Державне підприємство Конструкторське бюро “Південне” імені Янгеля зацікавлене в нарощуванні співпраці з країнами у ЄС в області створення перспективної ракетно-космічної техніки і продовжує переговори з Польщею про співпрацю в створенні нової європейської ракети-носія легкого класу.

Про це повідомив гендиректор КБ Олександр Дегтярьов, передає “Європейська правда” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, підприємство не бере участі в проєкті створення європейської ракети-носія Ariane 6, але зараз ідеться про “можливості співпраці в галузі створення ракет малого класу”, які користуються попитом на світовому ринку пускових послуг.

За словами гендиректора, зараз “Південне” “відпрацьовує плани співпраці з кількома європейськими країнами”. Серед потенційних європейських партнерів Дегтярьов виділив Польщу, яка раніше висловила інтерес до спільного з Україною створення нової європейської ракети-носія легкого класу.

“Діалог іде. Поки є теоретична підтримка ESA (Європейське космічне агентство. – Ред.), тому що ми не члени ESA, а тільки розглядаємо цю можливість”, – повідомив він.

Дегтярьов зазначив, що сьогодні КБ залишається експортно-орієнтованим підприємством: у 2018 році в загальному бюджеті підприємства 99% склав експорт. Частка експорту в інтересах країн ЄС склала в межах 10%.

“Південне” – провідний науковий центр України, що володіє передовими космічними технологіями, відомий в світі розробник ракетно-космічної техніки

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*