Україна домовляється з МВФ про новий кредит у 5 млрд доларів

15.09.2019 / Новини

Україна нині домовляється із Міжнародним валютним фондом про нову програму кредитування, розраховану на три роки й суму в 5 млрд доларів США.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Bloomberg.

Програма розширеного фінансування замінить короткострокову програму, яка була розрахована на перехідний період в Україні – президентські та парламентські вибори.

Остаточного рішення ще немає, тривають переговори. До Києва вже прибула місія МВФ для обговорення параметрів нової програми, яка, ймовірно, включатиме умови для подальших кроків щодо подолання корупції, стримування бюджетного дефіциту та лібералізації ринку сільськогосподарських земель.

Одним з основних питань у співпраці МВФ з Україною залишається подолання корупції. Про це повідомив речник МВФ Джеррі Райс під час спілкування з пресою у четвер, передає «Голос Америки».

«Один з ключових елементів переговорів, які ми проводимо з Україною, стосується важливості створення ефективної системи подолання корупції. Це надзвичайно важливий елемент нашої співпраці з Україною. Цей елемент був важливим протягом попередніх років і залишається важливим елементом поточних обговорень», – заявив речник МВФ.

Український уряд заявив, що сподівається досягти домовленості з МВФ цього місяця та запустити нову програму до кінця року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*