Угорщина внесла в декларацію Східного партнерства норму про освіту меншин

08.11.2017 / Новини

Угорщина домоглася внесення в проект рішення саміту Східного партнерства норму про те, що країни-партнери не мають звужували права національних меншин у сфері освіти.

Про це повідомляє «Європейська правда», з посиланням на слова віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе.

«Ми бачимо, як (за ініціативи Угорщини) з’являються додаткові формулювання у багатосторонніх документах, приміром, у проекті декларації Східного партнерства», — заявила вона.

«За проектом, погодженим між країнами-членами ЄС, «Євросоюз прагне взаємодії з партнерами (в тому числі Україною) з питання реформування системи освіти… забезпечуючи при цьому, що будуть поважати ті права, які вже мають особи, що належать до національних меншин», — йдеться в тексті норми.

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що дискусії про фінальне формулювання ще тривають.

«Дискусія про остаточний проект декларації продовжується… Оскільки ми поважали права меншин весь час незалежності, то могли би погодитися з існуючим формулюванням. Та ми розуміємо, звідки в нього ростуть ноги і чому воно з’явилося», — зауважила віце-прем’єр.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*