Угорщина продовжить блокувати зближення України з НАТО, – Сіярто

20.11.2018 / Новини

Угорщина не зніматиме “вето” з проведення засідань Комісії Україна-НАТО, проте не перешкоджатиме запрошенню міністрів закордонних справ України і Грузії на зустріч голів зовнішньополітичних відомств держав НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє “Радіо Свобода“.

“Я можу погодитися з форматом зустрічі з представником України на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, який буде схожий на той, який у нас був під час останнього саміту НАТО. Тоді були запрошені президенти Грузії і України. Ми були проти. І якщо на зустріч міністрів НАТО в грудні будуть запрошені глави МЗС Грузії і України, ми теж на це підемо”, – заявив Сіярто.

За його словами, Будапешт і далі блокуватиме євроатлантичну інтеграцію України, з огляду на те, що, на його думку, в проблемі мов меншин не було ніякого прогресу. Сіярто також не згоден з вимогами ЄС та НАТО вважати мовну суперечку між Україною і Угорщиною двосторонньою справою.

Він зазначив, що “Україна не тільки порушує двосторонні угоди, а й міжнародні правила”.

Сіярто заявив, що Угорщина відкидає твердження, що це слід сприймати як двосторонню суперечку, додавши, що за останній місяць Україна тільки погіршила ситуацію.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*