Учні Піщанської школи долучилися до садіння лісу (ФОТО)

27.04.2018 / Новини

Все нові і нові учасники долучаються до акції “Майбутнє лісу – в твоїх руках” ДП “Шацький УДЛГ”.

Днями разом із лісівниками Піщанського лісництва ліс садили учні однієї з найстаріших шкіл Волині – ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піща.

Школі вже понад 100 літ. І всі ці роки її вихованці долучаються до творення місцевих лісів – інформують у прес-службі ВОУЛМГ.

І вчителі, і діти люблять своє мальовниче Полісся, уміють шанувати природу. Тут кожен від народження і лісівник, і еколог, і вправний господар. Це підтверджує й саме життя. Адже з цієї школи вийшло чимало лісівників.

Цього разу, щоб потрапити на найпопулярнішу в Україні лісівничу акцію, школярам потрібно було пройти тест на дисциплінованість і успішність. Брали найкращих.

До ділянки, яка знаходиться у 29 виділі 17 кварталу, прибуло 14 дев’ятикласників і десятикласників на чолі зі своєю учителькою Ларисою Бакун. За день вони посадили 1,9 гектарів новолісся, а це понад 1,5 тисячі саджанців сосни і берези.

– Ці учні вперше садили ліс, – мовить Лариса Іванівна. – Та всі надзвичайно старалися, дослухалися до порад лісівників.

Усі переживали, щоб їхні деревця були правильно посаджені, гарно прижились та виросли великими. Кожен юний садівник щиро перейнявся долею майбутнього лісу. Адже від того, наскільки правильно будуть посаджені сосни та берези, залежатиме, чи будуть тут гриби та ягоди, чи облюбують місцевість птахи, звірі, мурахи. Що не кажи, а творити з друзями ліс – це таки здорово!

– Я задоволений роботою старшокласників, – зізнається лісничий Піщанського лісництва Володимир Цекот. – Діти старанні, працьовиті, з них будуть добрі господарі. Завдяки таким практичним акціям ми виховуємо майбутніх лісівничих, людей, які цінуватимуть і берегтимуть ліс. Це наша гідна зміна.

Володимир Степанович подякував учням та їх керівнику за гарно виконану роботу та почастував усіх смачним обідом.

Цього ж дня колектив ДП “Шацьке УДЛГ” у 10 виділі 47 кварталу Ростанського лісництва створив ще 1,2 гектара лісових культур.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*