У ЗСУ розповіли, скільки платитимуть резервістам за навчальні збори

10.12.2018 / Новини

У командуванні Сухопутних військ ЗСУ повідомили про передбачені виплати резервістам та військовозобов’язаним за кожен день їхнього перебування на навчальних зборах.

Згідно із повідомленням командування, виплати пов’язані з розмірами мінімального прожиткового мінімуму на місяць для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати, які встановлено на поточний рік, а деякі види виплат здійснюються лише резервістам.

“Військовозобов’язаним та резервістам а час проходження зборів виплачується: добові за кожний день перебування на зборах (від 20% до 50% від 60 грн добових в залежності від військового звання); середній заробіток на підприємствах (організаціях), в яких працюють призвані на збори громадяни, з наступним відшкодуванням цих витрат Міністерством оборони; військовозобов’язаним та резервістам, які не працюють, військовими частинами виплачується грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімум (1762 грн у 2018р.)”, – повідомили у командуванні Сухопутних військ.

Окрім того резервістам виплачуються грошові виплати в розмірі від 1,5 до 2 прожиткових мінімумів (1762 грн) в залежності від військового звання; одноразове грошове заохочення за підсумками служби в резерві у минулому році (від 1600 до 3100 грн).

“Із нарахованих сум утримуються ставки податку на доходи фізичних осіб (в розмірі 18%) та військового збору (в розмірі 1,5%)”, – уточнили у командуванні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*