У Замлинні обговорювали, як зберегти історичну спадщину поляків та українців

08.11.2016 / Новини

Відбувся другий етап тренінгу «Підготовка кадрів у сфері створення проектів та управління проектами, що базуються на зовнішньому фінансуванні».

Організатори тренінгу – Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку та Волинська обласна громадська організація «Фонд місцевого розвитку». Участь у ньому взяли представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій із Луцького консульського округу.

Про це пише “Монітор Волинський”.

Учасники навчань 29 жовтня – 3 листопада продовжили роботу над проектами, яку розпочали під час першого етапу, котрий теж відбувся у Замлинні. Серед ідей, які вони планують втілити в життя, – збереження історичної спадщини поляків та українців, зокрема захист та доглядання кладовищ, просування та популяризація творів митців із Волині, створення відповідного місця для проведення різноманітних культурних заходів.

Частина учасників працювала над проектами, які мають на меті поліпшення стану навколишнього середовища, введення нових методів роботи, модернізацію місцевої інфраструктури та впровадження новітніх технологій, що призведе до поліпшення економічного стану регіону.

Фахівець із написання проектів Марцін Грабський ділився власним досвідом та ефективно організував роботу в групах. На відміну від першої частини навчання, що мала описовий та загальний характер, друга була спрямована на практику. Фактично весь час учасники працювали в групах та вдосконалювали свої проекти.

Особливу увагу зосередили на написанні бюджету та фінансових звітів, аплікаційної форми та концептуальної нотатки.

Марцін Грабський підкреслив, що для тренінгу він використав зразки оформлення документації для Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна. Вони дуже складні, тож, освоївши їх підготовку, учасники зможуть подавати свої проекти як на схожі програми, так і на ті, де потрібен простіший пакет документів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*