У закарпатця на “Ягодині” вилучили авто через підроблені документи

22.08.2018 / Новини

Житель Закарпаття виготовив реєстраційний номер до машини, подібний до реєстраційних знаків постійної реєстрації Німеччини. і намагався ввезти в Україну автомобіль OPEL VECTRA.

Митники виявили підробку, а ще – дійсний тимчасовий транзитний номер Республіки Польща на посту “Ягодин”, – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

За його словами, транспортний засіб  він придбав у Німеччині і зняв його з реєстрації. Отримавши транзитний номерний знак Республіки Польща, після проходження митного контролю у Дорохуську, замінив його на підроблений, але ідентичний за цифровим значенням знак постійної реєстрації ФРН.

Згідно із статтею 381 Митного Кодексу України громадянам дозволяється з метою транзиту ввозити транспортні засоби особистого користування за умови їх письмового декларування і внесення на рахунок органу доходів і зборів грошової застави.

Застава обчислюється в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких транспортних засобів з метою вільного обігу. Зазначені вимоги не поширюються на транспортні засоби, постійно зареєстровані у відповідних органах іноземної держави.

Автомобіль вартістю 149 тисяч гривень, вилучено на склад митниці до рішення суду про притягнення порушника до відповідальності за ст. 472 Митного кодексу України. Санкція статті – штраф у розмірі 100 відсотків вартості транспортного засобу та його конфіскація.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*