У Забужжі відзначили День старостинства

13.09.2018 / Новини

Під лагідними променями теплого вересневого сонця у Забужжі відзначили День старостинства. У середу, 12 вересня, на свято завітали не тільки жителі сіл колишньої Забузької сільради, а й гості численні гості.

З огляду на чудову осінню погоду, дійство відбувалося просто неба. Біля імпровізованої сцени, якою служили широкі сходи місцевого будинку культури, кожен охочий мав нагоду помилуватися вставкою робіт місцевих умільців.

Після відкриття святкової програми ведучі Василина Шваліковська і Володимир Хомік запросили до вітального слова в.о. сільського старости Олександра Геруна, котрий представив гостей, кожному з яких вручили квіти і невеличкі подарунки — печиво у формі символічних жайворонків. Вітання громаді також адресували: голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук, помічник народного депутата Ігоря Гузя — Ігор Торба, представниця Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Лариса Солом’янюк, керівник СВК “Забужжя” Володимир Хомік.

Зазвичай під час подібних свят проходить нагородження місцевих жителів різноманітними відзнаками, адже саме вони — головний скарб громади.

Зокрема, подяк від народного депутата Ігоря Гузя удостоїлися соціальні робітники Забузького старостинства Тамара Войтович та Ольга Самойліч. Крім того, від фонду “Тільки разом” шкільна волейбольна команда отримала комплекти новенької форми.

“Щоразу приємно відвідувати такі заходи, коли збирається мало не вся громада, на святкування приходять цілими сім’ями, родинами, з маленькими дітьми, — коментує Лариса Солом’янюк. — Під час таких заходів люди діляться своїми здобутками і планами. А наше завдання всіляко сприяти їм у розвитку”.

“Для місцевих жителів, куди не заїдь, День села — одне з найулюбленіших свят, адже це можливість бодай на кілька годин відволіктися від домашніх клопотів, поспілкуватися з односельцями, — ділиться враженнями Ігор Торба. — Це важливо, що люди бережуть національні традиції, адже загальновідомо, що село — колиска України. І команда Ігоря Гузя їх в цьому підтримує і докладатиме зусиль, аби наші села розвивалися, міцніли, і з ними міцніла наша держава”.

За сумлінну працю та вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток старостинства подяками ОТГ і подарунками були відзначені бібліотекар Надія Сидун, очільниця відділу освіти Рівненської ОТГ Наталія Даниш, стоматолог Забузької амбулаторії Галина Пічко.

Напередодні свята у кожному із сіл старостинства проводився конкурс “Казкове подвір’я”. За його підсумками, в Новоугрузькому найкращим визнано обійстя Миколи Розмариновського, у Локутках — Катерини Гурко, у Вербівці — Світлани Войтович, у Забужжі — Альони Стецюк.

У номінації “Золоті руки” відзнаки отримали умільці: Богдан Хомік, Марія Зуб, Володимир Хомічук, Іван Гиричук, Микола Повшук, Вікторія Пех.  Були відзнаки і в інших номінаціях.

Чудовий концерт підготували аматори сцени. Варто зазначити, що у Рівненській громаді існує гарна традиція: у святкових заходах, в якому селі вони б не відбувалися, беруть участь не тільки місцеві учасники художньої самодіяльності, а й з усіх куточків громади. Щирі полески глядачів лунали на адресу Василини Шваліковської, Володимира Хоміка, Богдана Хоміка, Людмили Сандрики, Павла Москалюка, Ірини Хомік, Олександри Гуцалюк, Володимира Богачевського, колективів “Надія” та “Опалинка”.

За традицією, під час свята земляків полеглих на фронтах війни, вшанували хвилиною мовчання. Того ж дня відбулася літургія у місцевому храмі, спортивні змагання, а завершилася святкова програма дискотекою у сільському будинку культури.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*