У Європі вирує шторм та горять сотні гектарів лісу

13.08.2019 / Новини

Європа потерпає від погодних перипетій. Там у різних частинах континенту вирують потужний шторм та нищівні пожежі. 

Сотні гектарів зелених насаджень палають у Греції, через сильну спеку вогонь швидко поширюється і вже підбирається до Афін – полум’яну стіну заввишки в понад тисячу метрів уже видно зі столиці. Приборкати її вже третю добу намагаються 120 пожежників, які залучили спецтехніку та авіацію. Лише 12 серпня вогонь змогли локалізувати. Із грецького острова Елафонісос евакуювали 350 людей — йдеться в сюжеті ТСН, передає ІА Волинські новини.

Палає і на іспанському острові Ґран-Канарія – там пожежа охопила 900 гектарів лісу. Близько тисячі місцевих жителів евакуювали. Рятувальники припускають, що спровокувати займання міг місцевий мешканець.

Тим часом узбережжям Каталонії прогнався потужний шторм. Буревій повалив дерева, а злива перетворила вулиці на річки. Через затоплені колії на деяких станціях зупинили рух залізничного транспорту. Про потерпілих не повідомляють.

Раніше повідомлялося, що стихія вдарила по Нідерландам і Люксембургу. Там сильний вітер перетворився на торнадо. Внаслідок цього були зруйновані будинки та захаращені вулиці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*