У взаємостосунках влади і громади у Володимирі мають відбутися зміни, – Ігор Пальонка

Новообрана влада повинна відчувати, що обрана вона людьми, яким підзвітна, підконтрольна. Тож, впевнений новообраний мер Володимира-Волинського, він просто зобов’язаний включитися на 150 % свого ресурсу, щоб виправдати довіру і поступово втілювати зміни, які його команда задекларувала.

Про це Ігор Пальонка розповів в ефірі “12 каналу”.

Довіру з боку виборців новообраний міський голова здобував впродовж декількох останніх років, оскільки був тісно пов’язаний з містом, комунікував з бізнесом Володимира, працював у Зарічанській громаді 10 років.

Та, вважає, основне, чому здобув перемогу –  професійна команда, куди увійшли успішні освітяни, підприємці, діючі депутати міськради і народний депутат Ігор Гузь.

“Веду перемовини з представниками партій, які обралися в міську раду. Домовляємося, щоб сформувати виконком, затвердити заступників, обрати секретаря. Далі маємо працювати над бюджетом громади на наступний рік. Відповідно до чинного законодавства він має бути прийнятий до 25 грудня.

З упевненістю можу сказати, що зміниться ставлення членів виконавчого комітету, працівників міськради до жителів громади. Те що я і обіцяв – ми будемо людяні, відкриті у своїй роботі. Для нас важливо, щоб відбулися першочергово зміни у взаємостосунках влади і громади. Оскільки новообрана влада повинна відчувати, що обрана вона людьми, яким підзвітна, підконтрольна”, – каже Пальонка.

Поки новообраний мер не бачив бюджет, який напрацьований командою попередньої влади. Але його команда вже підготувала пропозиції по Зарічанській ОТГ:

“Вже набувши повноважень, буду консультуватися, переконувати депутатів, наприклад, внести корективи у бюджет, що стосується статті про підтримку спорту. Центральний стадіон міста – там немає нормальних бігових доріжок. А спортсмени з цього приводу зверталися неодноразово. Тому плануємо їх облаштувати з поліуретановим покриттям”.

Депутатам від різних політсил, які пройшли у раду, каже, буде нав’язувати ідею, що всі працюють задля розвитку конкретної громади, тому мусять об’єднуватися задля спільного втілення змін.

Ігор Пальнка повірив в дієвість реформи децентралізації. Адже йому ще на посаді очільника Зарічанської ОТГ вдалося розвивати ті села, про які ніхто й ніколи не дбав. Тому хоче зламати стереотип, що його команда увагу нібито приділятиме тільки мікрорайонам у центрі Володимира-Волинського.

“Мої численні зустрічі у дворах дали мені чітке розуміння, що раніше так було й люди дуже скаржилися на позицію влади. Тепер усі повинні відчути пропорційно, що відбуваються позитивні зміни.

Щоб жителі приєднаних сіл розуміли, що про них не забули, планую виїзні прийоми громадян. Доручатиму і старостам, щоб вони теж вивчали проблеми. Моя перевага у тому, що я особисто дуже добре знаю проблеми сільських територій. Нам вдалося вирішити дуже багато питань, які не вирішувалися десятки років. І тому в нас є чітке бачення розвитку сільських територій”, – наголошує він.

У Зарічанській громаді йому вдалося освітлити всі села. Під час спілкування з людьми у дворах, відчув, що є потреба освітлити всі прибудинкові території в місті. Також є нарікання на роботу лікарні у Володимирі:

“Я поставлю чітке завдання головному лікарю, щоб вона розробила план на кілька років, як має ситуація змінитися. Йдеться про те, що повинна збільшитися кількість надання послуг, саме ставлення лікарів до пацієнтів, загалом доступність медицини до людини”.

Наостанок Ігор Пальонка додав, що у планах відновити фестивалі «Княжий», «Володимир», підтримувати аматорські колективи народного мистецтва, реконструювати вали городища.

“Маємо власне бачення, що повинні зробити, щоб створити там відпочинкову і культурну зону. В цьому напрямку залучатиму фахівців культури, небайдужих громадян, які мають цікаві ідеї, місцевий бізнес й будемо працювати спільно на розвиток культури у Володимирі-Волинському”, – каже він.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*