У Вишнівській ОТГ тепер є кому наглядати за дотриманням трудового законодавства

17.12.2017 / Новини

Рішення про це ухвалили депутати самоврядного органу на сесії, що відбулася у п’ятницю, 15 грудня.

Додаткової посади для цих потреб не вводили, оскільки на території громади проживає менше 20 тисяч осіб. Відтак, повноваженнями на здійснення контрольних функцій у сфері додержання законодавства про працю і зайнятість населення було вирішено наділити когось із посадовців апарату ради.

Цю ділянку роботи депутати вирішили довірити головному спеціалісту відділу юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності Вишнівської ОТГ Дмитру Федчишину.

До його обов’язків входитиме не тільки нагляд за дотриманням законодавства а й роз’яснення по його застосуванню на підприємствах, в установах та організаціях ради. Також він матиме право проводити інспектування усіх об’єктів ОТГ, де є трудові відносини, а в разі порушень — накладати штрафи.

До того ж Вишнівська ОТГ тепер зможе укладати договір співробітництва з іншими громадами у сфері нагляду і контролю за дотриманням законодавства про працю.

Таким чином, іншим самоврядним органам вже не обов’язково вводити додаткові посади у себе або ж покладати виконання цих обов’язків на когось із працівників, а, достатньо буде звернутися за допомогою до вишнівських колег.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*