У Вишнівській ОТГ обрали переможця конкурсу проектів місцевих ініціатив (ФОТО)

04.12.2018 / Новини

Конкурсна рада з проведення конкурсу проектів Місцевих ініціатив Вишнівської ОТГ обрала переможцем цьогорічного конкурсу проект “Чудеса з бабусиної скрині”, автором якого є Валентина Мартинець.

Переможцю було вручено сертифікат на отримання гранту в розмірі 20160 грн.

“Висловлюємо подяку усім авторам поданих проектів і надіємось, що з кожним роком кількість активних та ініціативних жителів нашої громади буде тільки збільшуватись. Нагадаємо, що головною метою даного конкурсу є підтримка громадських ініціатив, спрямованих на активізацію громади та розвиток навичок самоорганізації населення, залучення місцевих ресурсів громад для спільного вирішення соціально важливих проблем. Завдяки впровадженню подібних заходів, налагоджується співпраця між органами місцевого самоврядування та громадськістю, забезпечується обізнаність жителів щодо можливостей реалізації ініціативних ідей, покращується рівень знань у підготовці проектних пропозицій тощо. Запровадження конкурсу Місцевих ініціатив на території Вишнівської ОТГ відбувається вдруге, оскільки одними з головних напрямків оптимального розвитку громади є налагодження конструктивної співпраці громадян і влади, та, першочергове врахування думки й пропозицій громадськості у вирішенні пріоритетних завдань розвитку території”, – йдеться у дописі на Facebook-сторінці Вишнівської ОТГ.

Короткий опис проекту-переможця:

Декоративно – ужиткове мистецтво своїм корінням сягає глибокої давнини. У бабусиних скринях можна знайти дуже багато витворів української національності.

Для того, щоб не забувалися різні види рукоділля, потрібно залучати учнів до творчості та відновлювати старовинні вироби. Для наочного показу малюнків та фото на заняттях можна застосовувати планшет, ноутбук, принтер і важливим доповненням до занять є музичний супровід.

Щоб залучити учнів до творчості керівник гуртка повинен сам володіти творчим потенціалом та мати відповідні інструменти та матеріали ( тканини, гачки, випалювач по дереву, ножиці, рамки, міні ткацький станок та ін.). Проект не тільки популяризуватиме стародавні традиції, але й активізує та згуртує дітей. При його реалізації будуть проводитись додатково й майстер-класи на території ОТГ.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*