У Вишнівській ОТГ можуть з’явитися нові ЦНАПи

08.03.2019 / Новини

За результатами чергового раунду відбору у Волинській області відібрано для можливої подальшої участі у Фазі впровадження Програми “U-LEAD з Європою” наступні громади: Ковельська, Горохівська міські ради, Любомльська ОТГ, Турійська ОТГ, Поворська ОТГ , Липинська і Підгайцівська ОТГ.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України.

Нині розпочали активну роботу з підготовки та здійснення візитів регіональних спеціалістів Програми з метою перевірки інформації, наданої громадами у заявках, вивчення/уточнення потреб громад на підтримку від Програми для формування технічних завдань тощо.

Щиро вітаємо переможців відбору!

Нагадаємо, що до 31 січня 2019 року тривав прийом заявок на участь у створенні та модернізації ЦНАП в рамках Програми “U-LEAD з Європою” і 15 волинських об’єданих територіальних громад подали свої заявки.

Волинські ОТГ подали так багато заявок на черговий раунд після консультацій із радником Волинського ЦРМС Петром Лавринюком та участі у численних семінарах Центру із відповідної тематики.

Важливо, що в цьому раунді відбору могли брати ОТГ, в тому числі з центром у місті обласного значення, з чисельністю понад 50 тисяч мешканців.

У перших двох раундах 15 волинських ОТГ стали переможцями. Це – Вишнівська, Дубівська, Заболоттівська, Забродівська, Зимнівська, Колодяжненська, Павлівська, Прилісненська, Устилузька, Боратинська, Затурцівська, Оваднівська, Рівненська, Цуманська та Шацька об’єднані територіальні громади.

А загалом мережа ЦНАПів на Волині становить 26 центрів.

Радник Волинського ЦРМС із муніципальних послуг Петро Лавринюк зауважив, що громадам необхідно використовувати можливості, які створені реформою децентралізації і міжнародними партнерами, зокрема, Програмою “U-LEAD з Європою”, приміром, щодо створення ЦНАПів.

“Це – не просто послуга, це – покращення якості та сервісу у громаді, це вигідно і місцевій владі, і громадянам, адже вони отримають сучасні послуги у сучасному адмінприміщенні. Тому варто скористатися цими можливостями”, — зазначив Петро Лавренюк.

Регіональний координатор програми “U-LEAD” Роман Матвійчук зауважив, що Волинь — серед лідерів-учасників програми.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*