У Вишнівській ОТГ говорили про енергоефективність (ФОТО)

13.06.2018 / Новини

7-го червня на території Вишнівської об’єднаної територіальної громади відбувся захід на тему “Участь кожного у розвитку громади”.

Про це йдеться на Facebook-сторінці громади.

Відкрила захід перший заступник сільського голови Галина Федончук, яка розповіла про успіхи та проблеми громади, сильні та слабкі сторони.

Звернула увагу на те, що досить важливо спільними зусиллями працювати на розвиток громади, не менш важливим є активність депутатів місцевих рад, які повинні проводити роботу з жителями громади, інформувати про важливі події на території громади.

Стратегія розвитку громади є одним із пріоритетів та першочергових завдань над яким мають працювати працівники ради спільно з депутатами, які мають до цього долучитись – зазначила Галина Карпівна.

Продовжив захід головний спеціаліст відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності Дмитро Федчишин, який розповів про основні аспекти введення на території громади Пратисипативного, громадського бюджету небайдужості (бюджет участі), історія його виникнення.

Громадський бюджет або бюджет участі – це частина сільського бюджету Вишнівської сільської ради, з якого здійснюється фінансування визначених безпосередньо членами територіальної громади заходів, виконання робіт та надання послуг, відповідно до оформлених проектних пропозицій, які стали переможцями конкурсу. Обговорили проект положення про партиципаторний(бюджет участі), яке планується затвердити на сесії 15-го червня.

Спеціаліст І-ї категорії відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності Ірина Богуш ознайомила учасників з порядком написання проектних заявок, та на що варто звернути увагу при написанні проектів. Автором проекту може бути особа, яка досягла 16-річного віку, є громадянином України, громадянином іншої країни або є особою без громадянства, яка створила ідею щодо покращення Вишнівської об’єднаної територіальної громади, оформила його належним чином та відповідає одному з критеріїв.

Аліна Мороз, діловод відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності розповіла про правила участі в громадському бюджету, хто має право подавати проектні заявки, сума, терміни та порядок голосування.

Дмитро Федчишин зазначив, що цей проект тісно пов’язаний і з Днями сталої енергії, який задумано Європейською комісією як засіб своєрідної кількаденної “мобілізації” жителів, політиків, підприємців, представників громадських організацій. Мета днів – це насамперед підвищення проінформованості стосовно сучасних способів ощадного й ефективного використання енергії в руслі загальноєвропейської політики протидії глобальній зміні клімату.

Енергоефективність – ефективне(розсудливе) використання енергетичних запасів. Для населення це значне скорочення комунальних витрат.

На завершення учасники мали змогу побачити фільм “Людина і природа”, а також проведено анкетування учасників по проведеному заході.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*