У Вишнівській ОТГ змагалися юні гумористи: хто переміг (ФОТО)

17.10.2019 / Новини

У будинку культури села Вишнів відбувся територіальний етап  Всеукраїнського конкурсу юних гумористів «Посміхнемось щиро Вишні».

Про це повідомляють на сайті Вишнівської ОТГ.

Остап Вишня – під таким ім’ям увійшов у літературу незрівнянний сміхотворець Павло Губенко. Письменник унікальної популярності та рекордних – мільйонних тиражів. Хоч  спіткала його доля мученика, проте не переставав він «усміхатися» аж до смерті. Народна любов до видатного митця літературної ниви була безмежна.

Захід у Вишневі пройшов з метою виявлення та підтримки  талановитих  дітей, розвитку їх творчих  здібностей, виховання любові до  рідного  слова, національної української класики, популяризації жанру  художнього  читання, формування в учнів поваги до творчих надбань українського народу та розкриття значення гумору, сатири в становленні культурної особистості.

Учасники оцінювались за такими критеріями: рівень сценічної культури, художній рівень виконавської майстерності, відповідність репертуару, зовнішній вигляд, розкриття теми, логічне мовлення, дикція, яскрава індивідуальність. Забезпечували об’єктивність оцінювання учасників конкурсу професійне журі.

У змаганнях взяли участь учні шкіл Вишнівської обєднаної територіальної громади. Конкурс проводився в трьох вікових групах – молодша, середня й старша.

У молодшій віковій групі перемогу здобув Андрій Влащук – учень Машівського НВК, у середній – Діана Федюшина – учениця Римачівського НВК, а в старшій віковій групі перемога дісталася учениці Олеської ЗОШ Марині Дзей. Переможці були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Зазначимо, що основними завданнями конкурсу були: формування громадянської свідомості молоді засобами мистецтва, виявлення найбільш талановитих виконавців у літературному жанрі та сприяння подальшому творчому розвитку учнів та  підвищення виконавської майстерності читців.

Андрій Влащук

Діана Федюшина

Марина Дзей

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*