У Вишнівській ОТГ відбувся практичний семінар для голів шкільних учнівських організацій (ФОТО)

20.11.2019 / Новини

У залі засідань Вишнівської сільської ради відбувся практичний семінар для голів шкільних учнівських організацій закладів освіти Вишнівської громади.

Засідання,  організоване завідувачем КУ «Методичний центр» Ольгою Романюк, було проведено з метою вивчення досвіду функціонування органів шкільного самоврядування в закладах освіти Вишнівської сільської ради, – йдеться на сайті Вишнівської ОТГ.

На семінарі були присутні сільський голова Віктор Сущик, заступник сільського голови-начальник гуманітарного відділу Василь Стрільчук, голова громадської організації «Наша файна громада» Наталія Ряпич, педагоги-організатори та  голови учнівських організацій закладів освіти Вишнівського НВК, Олеської ЗОШ, Римачівського НВК, Бережецького НВК, Машівського НВК, Штунської ЗОШ, Радехівської ЗОШ.

Начальник гуманітарного відділу Василь Стрільчук відкрив захід та наголосив на важливості функціонування органів учнівського самоврядування у кожному навчальному закладі. Окрім того, відмітив, що майбутнє України – в руках молоді, які не повинні бути байдужими, а впевнено йти до своєї мети, формуючи та розвиваючи соціально активну особистість.

Для згуртування учнівського колективу та знайомства, Ольга Романюк провела тренінгові вправи: «Про що говорять руки» та «Мудрий капелюх». Діти мали змогу познайомитись ближче та краще дізнатись один про одного. Лідери учнівських організацій презентували структуру своєї роботи, основні види діяльності, ділились досвідом щодо ведення основної документації, випуску шкільних газет, роботи з молодшими школярами та організації дозвілля.

Наталія Ряпич детально ознайомила присутніх з діяльністю громадської організації «Наша файна громада», Положенням про її функціонування та висловила сподівання на подальшу співпрацю із закладами освіти, зокрема молоддю.

Сільський голова Віктор Сущик подякував учасникам семінару за активну життєву позицію, адже учнівське самоврядування — це невід’ємна частина громадського самоврядування, що забезпечує не лише захист прав та інтересів учнів, а й їхню безпосередню участь в управлінні загальноосвітнім навчальним закладом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*