У Вишнівській ОТГ пройшли заходи міжнародної акції «16 днів проти насильства»

12.12.2019 / Новини

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу, жителів громади до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до нього, щорічно, на території Вишнівської ОТГ проводяться різноманітні заходи у рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства ».

У закладах освіти Вишнівської громади з 25 листопада по 10 грудня пройшли виховні години «Права людини», «Насильство серед нас», «Людина – дар, а не товар!», «Шляхи вирішення конфліктів», під час яких учнів  ознайомили з окремими статтями Конвенції ООН про права дитини та розповіли, як протистояти насиллю над дітьми з боку дорослих, – йдеться на сайті ОТГ.

В ЗЗСО було організовано  перегляд відеороликів на тему: «Ми проти насильства», «Розірви коло», активно обговорили проблему насильства не тільки в сім’ї, але й в навчальних закладах.

Щоб навчити учнів визначати, що таке гендерна рівність, дискримінація, було проведено години спілкування «Про використання гендерної рівності», «Ми – рівні, ми – різні», «Уроки доброти», «Мій світ – моя фортеця»”, – зауважують в дописі.

В усіх навчальних закладах із учнями  провели анкетування «Моє життя в сім’ї та в школі», а також провели дослідження, з метою визначення якості освітніх та управлінських процесів, вивчення стану справ у школі та у сім’ї.

Разом з учнями педагоги розкривали питання нерозривної єдності прав та обов’язків, використовуючи Конституцію України, Кримінальний кодекс України, Конвенцію ООН про права дитини.

Фахівцем із соціальної роботи гуманітарного відділу Вишнівської сільської ради Наталією Ряпич, старшим інспектором ювенальної превенції Любомльського ВП Яніною Соколюк, працівниками Служби у справах дітей Любомльської РДА Валентиною Кисіль та Лілією Цип’ящук було проведено інформаційно – просвітницькі та роз’яснювальні заходи серед дітей, молоді, різних категорій сімей для попередження та протидії вчинення насильства, вивчення  проблем.

“Проведені заходи стали приводом для аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяли вихованню в учнів та жителів Вишнівської громади людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини”, – зазначають у повідомленні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*