У Вишневі відновили древню споруду – оберіг села

06.06.2019 / Новини

У центрі Вишнівської громади, на перехресті доріг, оновлено древній оберіг села.

Під час освячення фундаменту під будівництво адмінприміщення, настоятель місцевої церкви св.Косьми і Даміана – отець Віктор звернув увагу, що на даній території в свій час знаходився хрест.

Будівельники, проводячи земельні роботи, відкопали цей об’єкт, на якому було викарбовано, що хрест був споруджений прихожанами місцевої церкви в 1934році. За словами старожилів – це був оберіг села.

Про це повідомила на своїй сторінці у мережі “Facebook” Галина Федончук – перший заступник Вишнівського сільського голови.

“Враховуючи те, що з давніх часів придорожні хрести мали важливу захисну функцію для місцевого населення, ми вирішили його відновити. Провести роботу по відновленню пам’ятника зголосився вихідець із нашої громади, а на сьогодні Луцький підприємець Микола Нашков. Щиро дякуємо Миколі за професійну майстерність під час виконання робіт і бажаємо нашим жителям нехай древній оберіг і надалі захищає від всілякої небезпеки і об’ єднує нас задля досягнення спільної мети – подальшого розквіту громади”, – йдеться в повідомленні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*