У Вишневі експерти та представники кількох ОТГ Волині обмінювались досвідом розвитку громад

13.12.2019 / Новини

До Вишнівської об’єднаної територіальної громади в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) та  програми навчальних візитів «Маршрути успіхів» завітали представники Волинського регіонального відділення Асоціація міст України.

Завітали, зокрема:  виконавчий директор Мар’яна Конончук, консультант з бюджетних питань Василь Гром, консультант з комунікацій Тамара Зубенко  та посадові особи органів місцевого самоврядування Волині, йдеться на сайті Вишнівської ОТГ.

Метою  візиту був обмін практичним досвідом вирішення питань у різних сферах життєдіяльності міст, селищ та сіл.

З вітальним словом до високоповажних гостей звернувся сільський голова Віктор Сущик, який розповів усім присутнім про структуру Вишнівської громади, досягнення та проаналізував її всебічний розвиток.

Учасники навчального візиту, посадові особи Шацької, МаневицькоїГородищенської, Прилісненської,  Цуманської, Велимченської, Турійської громад,  мали нагоду поділитися практичним досвідом, розповісти про свою громаду, структуру управління нею та продемонструвати представникам волинських громад-членів Асоціації міст України структуру публічного управління, розвиток соціальної інфраструктури та специфіку формування бюджету.

Вишнівська об’єднана територіальна громада, є громадою, яка динамічно розвивається, постійно змінюючи якість та кількість сервісів, що надаються жителям громади. Крім того, громада активно бере участь у різних проектах, метою яких є стимулювання сталого місцевого економічного розвитку.

“Сподіваємось, що в майбутньому подібні візити послугують дієвим прикладом регіонального розвитку і для інших об’єднаних територіальних громад Волині

Висловлюємо щиру подяку Волинському регіональному відділенню Асоціації міст України за ініціативність у проведенні подібних заходів та постійну  підтримку нашої громади, як дієвого важеля у реформі децентралізації. Дякуємо громадам-членам Асоціації за візит, отриманий досвід, структурний діалог, корисну та насичену інформацію.

Надіємось на подальшу плідну співпрацю заради загального блага – розвитку наших громад як сильних, незалежних та конкуруючих осередків реформи децентралізації. Бажаємо успіхів, натхнення, наполегливості у нашій спільній справі – розбудові України як сильної, демократичної та суверенної держави”,- йдеться в повідомленні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*