У Вишневі дітей навчали, як запобігти самогубству

10.09.2019 / Новини

У Вишневі працівники поліції та фахівець із соцроботи провели інформаційно-профілактичний захід для учнів місцевої школи.

Про це повідомляють на сайті Вишнівської ОТГ.

За світовою статистикою, кількість спроб суїциду і летальних випадків з кожним роком збільшується. Одна з головних проблем – це те, що на самогубство зважується молодь.

Що робити задля попередження фатальних рішень у підлітків і молоді розповідали у Вишнівському НВК старший інспектор ювенальної превенції Яніна Соколюк та фахівець із соціальної роботи Вишнівської сільської ради Наталія Ряпич.

«…Неможливо виділити вік, стать, соціальну приналежність або рівень освіти, які б впливали на кількість суїцидів. Кожен випадок індивідуальний…», – наголосила правоохоронниця.

Лектори пояснили, що сучасний ритм життя, робота та маса інших суб’єктивних факторів призводять до того, що в певний момент людина зважується на злочин проти свого життя. Цього дня не хочеться говорити про те, чому це відбувається, хотілося б сказати про те, як не допустити цього, як зберегти психічне здоров’я дитини, особливо підлітка та дитячо-батьківські відносини.

Як зауважили на під час профілактичного заходу доповідачі, важливим є здоровий спосіб життя: правильно збалансоване навчання (робота) та дозвілля. Часто сварки відбуваються через надмірну навантаженість. На цьому ґрунті діти починають тікати з дому з метою налякати батьків, що часто закінчується суїцидальними спробами. Особливо небезпечно, якщо при цьому дитину принижують морально чи фізично. Добре, що батьки прагнуть прищеплювати працьовитість, але поряд з цим важливо вчасно згадувати і про культурні, релігійні, етнічні цінності.

А також важливий момент – підтримка сім’ї, друзів, авторитетних у житті дитини осіб. Необхідно пояснювати підлітку, що вихід є завжди. Навіть тоді, коли ти його не бачиш. Розповідати про те, як наповнити життя, зробити його прекрасним, цікавим, та щасливим.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*