У волинському селі зафіксували 5 випадків захворювання на кір

22.11.2017 / Новини

Через те, що кором захворіло четверо дітей і мама з однієї родини, у школі села Жидичин є ризик поширення небезпечної хвороби.

У школі села Жидичин Ківерцівського району проводяться санітарно-епідеміологічні заходи через ризик поширення кору.

Як повідомили «Волинь24» у Волинському обласному лабораторному центрі МОЗ України, у селі Небіжка Жидичинської сільської ради зафіксували сімейне вогнище захворювання кором.

За словами лікаря-епідеміолога Волинського обласного лабораторного центру Валентини Новачевської, у Небіжці кором захворіло четверо дітей та мама з однієї сім’ї. Усі вони не мають щеплень проти кору. Троє дітей із цієї родини навчаються у школі села Жидичин, одна дитина – в школу села Озерце.

«Щодо Жидичина, то зрозуміло, що є ризик поширення хвороби, але він невеликий. Рівень щепленості у цій школі – високий, бо сягає 99%. Із 400 школярів лише четверо – нещеплені через відмови. Тому тривога щодо поширення кору є. Але, як правило, щеплені діти переносять хворобу без ускладнень. У школі проводять всі необхідні заходи та спостереження, щоб уникнути поширення», – розповіла Валентина Новачевська.

Про сплах кору на Ківерцівщині не йдеться, наголошує лікар-епідеміоолог: почався прогнозований періодичний епідеміологічний підйом кору, який зазвичай повторюється кожні 5 років. Востання такий на Волині був у 2012-му.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*