У волинському селі священнику підпалили хату, — ЗМІ

25.08.2019 / Новини

У селі Четвертня Маневицького району близько 6-ї ранку 24 серпня у священника Православної церкви України горіла літня кухня.

Односельчани допомогли отцю Миколаю загасити пожежу, в якій практично вщент згоріла веранда, – інформує ВолиньUA.

В селі не сумніваються: хату підпалили, адже на 9-ту годину ранку було заплановане перше богослужіння після переходу храму в ПЦУ. І воно виявилося під загрозою: священник наковтався ядучого диму. Проте він таки розпочав Службу Божу, хоч і дещо пізніше від запланованої години.

Натомість, пише видання, громаду шокувало, що підпал замаскували під несправність електропроводки. На таку причину загорання зокрема вказали пожежники, які прибули на місце пожежі.

Натомість представники маневицької поліції, яких теж викликали на місце інциденту, зі слів місцевих мешканців, сюди навіть не приїхали. Мовляв, підпалу немає, замкнула електропроводка. Хоча, як стверджують представники громади, очевидний факт стороннього втручання в електрощитову. В селі переконані: замикання електропроводки хтось інсценував шляхом механічного пошкодження кабелів.

Нагадаємо, що конфлікти у селі Четвертня розгорілись після того, як місцева громада проголосувала за перехід до ПЦУ. Після цього прихильники Московського патріархату на території храму побили двох пенсіонерів.

За цим фактом провоохоронці відкрили кримінальне провадження, а парафіянам ПЦУ передали у відання церкву-пам’ятку архітектури національного значення та дерев’яну дзвіницю

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*