У волинському селі 8 років чекали на відкриття дитсадка (ФОТО)

05.06.2019 / Новини

У селі Заставне Литовезької ОТГ ніколи раніше не було дитячого навчального закладу. Його урочисте відкриття відбулося цьогоріч у День захисту дітей, 1-го червня.

Відкриттю ДНЗ передував довгий шлях від ініціативи до реалізації. Місцеві посадовці звернулися за допомогою до депутата Верховної Ради Ігоря Гузя.

«Сьогодні ми святкуємо відкриття першого великого об’єкту, який ми вперше за три роки відкриваємо. Реконструкція школи під дитячий садочок був запланований давно. Дякую громаді і всім, тому що ми тут працювали як одна єдина сім’я, щоб цей садок був сьогодні відкритий. Ми, місцева влада, зробимо все, аби наші діти виростали в належних умовах, щоб вони досягали успіхів і нових висот», – Іван Іванчук, голова Литовезької ОТГ.

Ольга Райко, староста Заставненського старостинського округу розповідає, що співпраця із депутатом Ігорем Гузем завжди конструктивна.

«Ігор Гузь – один з тих депутатів, якого люди бачать і дуже добре знають в обличчя. Він у нас був особисто, мабуть, разів 5, точно, і це не рахуючи представників його команди, які теж часто беруть участь у різних заходах в селі. У Заставному тепер є садочок, який розрахований на 15 діток – «змішана» різновікова група. Садок розташований у школі, яку реконструювали. Гроші для цього залучив нам народний депутат – 700 тисяч гривень з державного бюджету. За його сприяння наша дітвора отримала і дитячий майданчик», – наголосила пані Райко.


Зі слів старости Ольги Райко, у дитсадок планують довозити ще діток із Заболотців і Білич.

«Якби раніше такі депутати з’явилися, то багато справ було б вирішено», – переконана староста Заставного.

Додала староста, що діток у селі чимало і вже з нетерпінням чекають коли вони зможуть відвідувати ДНЗ.

З нагоди відкриття садка, священнику та нардепу запропонували перерізати символічну стрічку. Однак вони в свою чергу передали це повноваження малечі, та спільно відкрили садок.

«Я обіцяю, що надалі будимо сприяти, будемо визначати завдання, що ще потрібно. Я вже трохи садок бачив. Думаю, це буде приємне відкриття для Заставного, Білич і Заболоття, і для всієї громади. Будемо далі працювати, і брати для себе нові вершини», – наголосив Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*