У Володимирі-Волинському відбудеться фестиваль короваю

04.09.2019 / Новини

Уже вдванадцяте у Володимир-Волинському районі 6-го жовтня відбудеться грандіозний фестиваль – “Український коровай-сузір’я”.

Відтак, 4-го вересн відбулося чергове засідання організаційного комітету. Чимало питань вирішено, однак є й такі, що потребують доопрацювання.

У ході робочої зустрічі стало відомо, що уже зголосилися взяти участь у виставці короваїв два десятки майстринь-коровайниць із кількох районів Волині. Радуватиме око відвідувачів і традиційна виставка снопів, де працівники культури об’єднаних територіальних громад краю та гостей фестивалю представлять своїх красенів із колосся.

А як зазначила директор районного будинку культури Зінаїда Петровс, цієї суботи, 7-го вересня, у рамках фестивалю відбудеться пленер (навчання) художників «Палітра коровай-сузір’я», у якому вже зголосилося взяти участь десять митців.  Також вона представила для обговорення й ескізи однієї із фотозон.

При цьому, варто зазначити, що яскравих місцин, де відвідувачі фестивалю зможуть зробити колоритні фото напам’ять буде, як і кожного року, чимало. Зокрема, кожна ОТГ Володимирщини обіцяє біля етномайданчика облаштувати власну фотозону.

Досить цікавою та насиченою буде й програма для дітей. Її сценарій поки обговорюється, але вже відомо, що працюватиме дитяче містечко із надувними гірками і батутами, а також проводитиметься багато цікавих конкурсів та забав.

Не оминули увагою й дійств, що відбуватимуться на додатковій сцені. При цьому, співголови оргкомітету Сергій Романюк й Алла Мельник закликали представників громад, які теж прибули на засідання, активізувати роботу з підготовки виставок вишитих рушників «На щастя на долю», дитячих малюнків,  знарядь праці та весільних фото.

Також кожен, хто відвідає «Український коровай-сузір’я» матиме можливість взяти участь у  майстер-класах, які проводитимуть  народні умільці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*