На Риловиці в рекреаційній зоні прокладають систему автополиву. ВІДЕО

21.07.2020 / Відео, Новини

У Володимирі-Волинському на острові річки Риловиця прокладають сучасні системи для професійного автополиву. 

Народний депутат Ігор Гузь разом із урбаністом Андрієм Гнатюком та першим заступником міського голови Володимира-Волинського Ярославом Матвійчуком оглянули хід робіт на території майбутнього парку.

Як розповів у відеозверненні нардеп, наразі по всьому острову ведуть кабелі для професійного автополиву. Адже тут заплановано чимало зелених насаджень, які необіхідно буде регулярно та рівномірно скроплювати. Очікують за 2-3 тижні завершити ці роботи.

Вже збудовані насосні станції. Для естетичнішого вигляду їх “задекорують” рослинністю.

“Домовилися з Луцькою міськрадою, що вони нам дадуть машину-амфібію. Вона попрацює тут й, ми сподіваємось, більшість лепехи та інших заростей буде знищено”, – зауважив Ігор Гузь.

Невдовзі тут має з’явитися й дитячий майданчик.

“У нас ще є ряд бізнесменів, які хочуть допомогти у плані монтажу на острові цікавинок: додаткових інсталяцій, лавок. Щоб це був цікавий урбаністичний парк. Також буде дитячий майданчик, передбачено кілька архітектурних форм”, – зазначив нардеп.

Унікальну відпочинкову зону планують офіційно відкрити до кінця вересня 2020 року.

“В міру можливого кошти реалізовуються вже з міського бюджету, буде залучений Фонд Ігоря Палиці “Тільки разом”. На жаль, боротьба з коронавірусом і карантинні проблеми нам завадили зробити це швидше. Але, думаю  до середини-кінця вересня нам все вдасться завершити. І це буде зразок того, як можна такі цікаві зони облагороджувати”, — додав наостанок Ігор Гузь.

До слова, на Риловиці вже завершили будівництво підходів до острова. Готові сходи, пандус і містки. Також з’явилася засипана щебенем невелика парковка для автомобілів. Є освітлення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*