У Володимирі-Волинському перевізники вимагали від міської влади запустити громадський транспорт

17.06.2020 / Новини

У Володимир-Волинській міській раді 16 червня відбулася зустріч міського голови Петра Саганюка з представниками перевізників міста. Вони просять відновити рух громадського транспорту, який був призупинений через карантин.

Про це інформують на сайті Володимир-Волинської міськради.

Після послаблення карантинних заходів у Володимирі на маршрут вийшли 14 із 19 автобусів, проте від 6 червня через складну епідемічну ситуацію та згідно з рішенням Волинської регіональної комісії ТЕБ та НС пасажирські перевезення громадським транспортом у місті були скасовані.

Перевізники кажуть, що понесли великі збитки. Без заробітної плати тривалий час залишаються і водії, яким нічим годувати власні сім’ї, тому просять відновити роботу маршруток. З цим проханням вони прийшли під міську раду.

Про ситуацію, в якій опинилися, люди розповіли міському голові Петру Саганюку. Багато водіїв звільнилися. У кожного підприємця є кредити, податки та інші зобов’язання, тому сьогодні вони загнані у глухий кут.

“У той же час перевізники, які продовжують здійснювати внутріобласні перевезення, проїжджаючи через місто, регулярно зупиняються на зупинках громадського транспорту з метою посадки та висадки пасажирів”, – просять звернути увагу підприємці.

Очільник міста наголосив, що готовий підтримати перевізників, однак попросив розуміння з їхнього боку. Щоб послабити карантинні умови, передусім, повинна стабілізуватися епідемічна ситуація в місті. Станом на  16 червня рівень захворюваності у Володимирі-Волинському та районі високий, інцидентність становить 22 при допустимій нормі не вище 12-ти. 

Крім того, послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється не одноосібно посадовцями виконкому міської ради, а на підставі рішення Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням епідситуації в області.

Так, скасувати деякі послаблення протиепідемічних заходів на території Волині вирішили на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка 4 червня.

“На сьогодні місто робить усе можливе для припинення поширення пандемії та очікує рішень уряду, регіональної комісії ТЕБ і НС щодо організації роботи громадського транспорту та інших можливих карантинних послаблень. Якщо такі дозволи будуть, то влада готова йти назустріч перевізникам та відновлювати громадський транспорт”, – йдеться у повідомленні.

Враховуючи звернення водіїв та неодноразові усні звернення громадян, міський голова Петро Саганюк надіслав голові облдержадміністрації Юрію Погуляйку лист з проханням розглянути питання відновлення пасажирських перевезень у місті Володимирі-Волинському в режимі маршрутного таксі.

Як зазначається, у разі його відновлення перевізники зобов’язуються дотримуватись тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при перевезенні пасажирів автомобільним транспортом на період карантину, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 18.05.2020 року № 32.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*