У Володимирі призупинили виплату допомог громадянам, які перехворіли на COVID-19

11.02.2021 / Новини

Програмою соціального захисту населення у Володимирі-Волинському було прийнято рішення призупинити видачу грошових допомог для осіб, що перехворіли коронавірусом через обмеженений обсяг коштів.

Протягом 2021 року із заявами щодо надання грошової допомоги на лікування звернулось 268 громадян, з яких 191 осіб, які перехворіли на Covid-19, – йдеться на сайті міста.

Програмою соціального захисту населення Володимир-Волинської міської територіальної громади передбачено розгляд звернень громадян, які потрапили у скрутне матеріальне становище з незалежних від них причин, щодо одержання одноразової грошової допомоги на лікування.

Питання щодо призначення зазначених допомог виноситься на розгляд Комісії, яка на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов проживання заявників, з врахуванням важкості перебігу хвороби, вартості лікування та інших обставин,  виносить рішення про надання допомоги.

Впродовж 2021 року із заявами щодо надання грошової допомоги на лікування звернулось 268 громадян, з яких 191 осіб, які перехворіли на короновірусну хворобу Covid-19.

Оскільки обсяг коштів, передбачених в бюджеті громади на реалізацію заходів Програми соціального захисту населення в 2021 році, на жаль, є обмеженим, пріоритетним напрямком спрямування бюджетних коштів за даною Програмою є надання матеріальної допомоги на дороговартісне лікування, в т.ч. на проведення складних хірургічних операцій, лікування онкохворих.

Враховуючи ці обставини, комісією по наданню державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, внутрішньо-переміщеним особам, житлових субсидій, пільг та грошових допомог, передбачених міською Програмою соціального захисту населення, було прийнято рішення призупинити видачу грошових допомог для осіб, що перехворіли коронавірусом.  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*