У Володимирі перероблятимуть сміття: жителі б’ють на сполох через ймовірну загрозу екології

22.10.2020 / Відео, Новини

19-го жовтня активні жителі Володимира-Волинського, що проживають поруч із територією колишнього цукрового заводу, зібралися аби відвідати підприємство задля перевірки чуток: жителі району відчували сморід та бачили, як курсували потяги зі сміттям вночі, без будь-яких звукових сигналів.

Як стало відомо, це не перша спроба володимирчан потрапити на це підприємство. Минулий візит у них не вдався через те, що охорона їх не пропустила, зачинивши двері прохідної. Однак 19-го жовтня, завдяки присутності депутата міської ради Сергія Радкевича, активісти зустрілися із директором підприємства та обстежили приміщення складів, – пише Місто Вечірнє.

Причиною такого візиту став сморід, який час від часу відчували місцеві мешканці. Окрім цього жителями району було помічено курсування потягів зі сміттям у нічний час, які в’їжджали на територію заводу без жодних світлових чи звукових сигналів. Також людей збентежили купи сміття, які знаходилися поруч із територією цукрового заводу.

Як розповіла місцева мешканка Руслана Князюк, присутнім показали територію і приміщення, в яких зберігатимуть сміття. На сьогодні вони порожні. Сміття завозитимуть лише за тиждень.

“На теперішній час триває перевірка екологічною інспекцією Волинської області. Приблизно у четвер ми очікуємо її результатів. Відповідно тоді ми зможемо зробити висновки щодо шкідливості даного підприємства.

Є певні нюанси на території підприємства, які власник зобов’язався прибрати протягом 3-4 днів. Ми сподіваємося на совість керівника, і що він усуне ці недоліки”, – розповіла жінка.

За словами пані Руслани, також він запропонував усім охочим бути присутнім при вигрузці цього сміття. Представники вулиць , прилеглих до заводу, зможуть прийти і пересвідчитися в тому, що немає шкоди довкіллю, що не відбувається маніпуляцій зі сміттям, і що воно проходить лише процес механічного подрібнення.
Також місцеві жителі пообіцяли, що контролюватимуть процес й надалі.

Більш детально про зустріч та перевірку активістами території цукрового заводу дивіться у відео.

1 Коментар У Володимирі перероблятимуть сміття: жителі б’ють на сполох через ймовірну загрозу екології

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*