У Володимирі на підприємстві зберігали самовільно завезені з Польщі відходи

12.11.2020 / Новини

У Володимирі-Волинському на підприємстві, що знаходиться на території колишнього цукрового заводу, працівники держекоінспекції провели позапланову перевірку та виявили порушення.

Раніше активні жителі Володимира-Волинського, що проживають поруч із територією колишнього цукрового заводу, скаржилися, що відчували сморід та бачили, як курсували потяги зі сміттям вночі, без будь-яких звукових сигналів. Люди переживали, що на території колишнього заводу ведеться певна переробна діяльність, що загрожує їхньому здоров’ю та екології регіону, -пише БУГ.

Під час перевірки інспекторам надали документи, згідно з якими у складському приміщенні підприємство зберігає 426 тонн відходів полімерів завезених з території республіки Польща. Власником відходів є інше підприємство. Дозволу на зберігання відходів у підприємства немає.

Як повідомив у фейсбуці депутат Роман Горошкевич, він отримав лист на своє звернення від Державної екологічної інспекції у Волинській області. Йому повідомили, що посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності та видали припис на усунення природоохоронних порушень.

В Інспекції вирішують питання стосовно скерування до суду результатів перевірки, аби на підприємстві припинили експлуатацію обладнання до усунення порушень. Матеріали передали до правоохоронних органів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*