У Великобританії можуть ввести податок для Facebook, Google і WhatsApp

02.01.2018 / Новини

У Великій Британії для таких компаній як Facebook, Google і WhatsApp можуть ввести “багатомільйонні податки”, якщо вони відмовляться співпрацювати з урядом країни в боротьбі з тероризмом.

Про це в інтерв’ю The Sunday Times розповів міністр безпеки Британії Бен Уоллес. У розмові з виданням міністр назвав ці компанії “безжальними спекулянтами”, які не допомагають державі боротися з терористичною загрозою.

За словами міністра, технологічні гіганти зробили життя потенційних терористів “занадто легким”, оскільки відмовилися видаляти екстремістські матеріали і посібники з виготовлення бомб. Міністр підкреслив, що широке поширення серед потенційних терористів отримав WhatsApp.

Якщо вони і далі будуть не готові до співпраці, ми розглянемо можливість ввести податок, який буде або стимулом до співпраці, або компенсацією за їхню бездіяльність,– сказав Уоллес.

Як пояснив міністр, ці компанії можуть “безжально” продавати дані користувачів кредитним організаціям, але не надають цю ж інформацію “демократично обраному уряду”.

 

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*