У Варшаві оприлюднили Національну програму тверезості

18.02.2018 / Новини

Фахівці б’ють на сполох: за останніми даними, поляки випивають надто багато алкогольних напоїв, і це відбувається занадто інтенсивно.

Щонайменше 600 тисяч осіб у Польщі мають сильну алкогольну залежність.

У п’ятницю 16 лютого в осідку Єпископату Польщі у Варшаві представлено Національну програму тверезості. Як інформують експерти, зловживання спиртними напоями має серйозні суспільні наслідки, є приводом передчасної смерті, призводить до злочинів, розриву подружжя та сім’ї, – повідомляє Польське радіо.

У рамках Національної програми тверезості передбачається співпраця держави, самоврядувань і Католицької церкви з метою обмежити використання алкоголю в Польщі.

Як переконує автор програми, експерт з питань алкогольної залежності професор Кшиштоф Войцєшек, основною метою є зміна ставлення поляків до алкоголю. На думку фахівця, головне – досягти зміни в культурі, щоб люди відмовилися випивати на сімейних зустрічах; тоді зменшиться загальне споживання алкоголю.

Ініціатори Національної програми тверезості закликають обмежити продаж спиртного. Єпископ Тадеуш Бронаковський, який очолює Групу апостольства тверезості Єпископату Польщі, також звертає увагу на потребу зменшити кількість реклам алкогольних напоїв. Це – завдання держави і самоврядувань.

У Католицькій церкві триває 51-й Тиждень молитви за тверезість народу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*