У Варшаві націоналісти спалили портрети Шухевича і Бандери під посольством України (ФОТО)

20.03.2018 / Новини

Ввечері в понеділок, 19 березня, у Варшаві представники радикальних націоналістичних організацій Польщі провели демонстрацію під будівлею посольства України.

Під час акції спалили зображення Степана Бандери та Романа Шухевича та потоптали червоно-чорний прапор.

Як зазначає польське видання Fakty.interia, у демонстрації взяли участь члени Національного руху, Всепольської молоді та Національного радикального табору. Націоналісти під посольством скандували гасла: «Шухевич – вбивця», «Бандерівські убивці» та тримали плакати з написами «Бандерівець не є моїм братом», «StopAntipolonism, Defend the truth».

В свою чергу, посольство України у Варшаві засудило таку акцію окремих націоналістичних організацій.

«Свідомо чи несвідомо, але своїми діями і висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють в інтересах Кремля», – заявили українські дипломати.

У Посольстві додали, що разом з протестами польських націоналістів до українського представництва прийшли поляки, щоб висловити солідарність з Україною і українським народом під гаслом «За гідність вашу і нашу».

Як повідомив журналіст Євген Приходько, група поляків спалила портрети Степана Бандери та Романа Шухевича. В свою чергу, посол польського Сейму, президент партії «Рух народовий» (Ruch Narodowy) Роберт Вінницький поклав на землю червоно-чорний прапор і став на нього зі словами «це бандерівська ганчірка».

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*